Sobre el dany que fa el tabac

Sobre el dany que fa el tabac, és la darrera producció teatral de L’Horabaixa Teatre i Màscara Teatre amb l’actor Pau Esteve i la direcció de José Luís Serrano.
Pau Esteve incorpora al seu repertori l’obra “Sobre el dany que fa el tabac” de l’autor rus Anton Txékhov.

Txékhov continua sent un autor del nostre temps per la seua profunda, tendra poesia i contundència dramàtica. El conflicte que ens planteja és la llibertat. En un món degradat i d’injustícia social que s’enfonsa, situa l’alliberament en l’individu, en un mateix. Però què ens impedeix donar el pas? Aconseguir l’amor… la realització a la qual ens sentim abocats?

Txékhov prompte va captar l’atenció de públic i crítica. Dmitri Grigoróvitx, famós escriptor de l’època, va escriure a Txékhov: «Teniu “vertader” talent, un talent que us situa al capdavant dels escriptors de la nova generació».

Txékhov a mesura que creixia artísticament va innovar d’una manera tan especial que va influir en la narrativa del conte modern. Va ser pioner en emprar la tècnica del corrent de consciència, que més tard utilitzarien Virginia Woolf i altres modernistes. Es va caracteritzar per sotmetre els lectors a dificultats, adoptant el rol d’un autor que planteja preguntes més que contestar-les. De fet, Tolstoi admirava els contes d’Anton Txékhov.

Pot ser si veniu a vore l’obra aprendreu molt sobre el dany que fa el tabac o potser n’eixireu qüestionant-vos més coses de les que es us preguntàveu abans d’assistir a la representació de l’obra.

Sobre el dany que fa el tabac és una producció conjunta de les companyies L’Horabaixa Teatre i Màscara Teatre amb interpretació de Pau Esteve i direcció de José Luís Serrano.

Agraïments a Joan Serrano i Vidal.

Gandia: primer pis de la Fundació Casal Jaume I de la Safor. Divendres 17 d’abril 22.30h. Entrada 5 euros.

sobre-el-dany-que-fa-el-tabac