Novelda. 60 minuts amb Estellés i Fuster

Novelda. 60 minuts amb Estellés i Fuster és l’obra que va interpretar l’actor Pau Esteve de L’Horabaixa Teatre el passat divendres 4 de març al Gómez Tortosa de Novelda. L’acte va ser organitzat per l’associació El Rogle i ha comptat amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura i Patrimoni d’aquesta ciutat.

La publicació local noveldadigital.es se’n fa ressò i ha publicat també en vídeo un petit fragment de l’acte.

Si és tot un pler escoltar els versos de les Meravelles de Vicent Andrés Estellés la sorpresa potent l’aporta, aquesta renovada visió del Joan Fuster poeta. L’home de les mil cares, brillant, gran, profund, irònic, divertit. Tot això és present de manera sorprenent als versos del falcó de Sueca.

I tots dos filtrats pel color que Pau Esteve li posa a la veu, esdevenen tres ingredients acollidors i dolços per deixar-se dur en aquesta mena de proposta d’avantguarda. Un regal pels sentits dels qui som incondicionals i amatents dels dos escriptors fora sèrie que ens enganxen a la literatura internacional sense cap rastre de mediocritat.

L’espectacle és un joc senzill i eficaç, un cant d’amor a la nostra terra, a la nostra llengua i la nostra gent. A cada text s’albira la magistral tria feta per un dels autors europeus més en voga i èxit Manuel Molins que aconsegueix un ritme trepidant i una bellesa jove, nova i intacta.

D’altra banda, Pau Esteve un actor dels històrics valencians fa que tremolen els fonaments amb la seua magnífica forma de dir. Fa un joc constant amb la seua veu profundament «de barranc» que ja després de molts anys de treball ha adquirit un soll i un saber fer a l’escenari que sens dubte podem afirmar, ha adquirit un segell propi de bon comunicador sòlid i amb força. La seua interpretació ja és al cim dels millors rapsodes nostrats.

novelda-60-minuts-estelles-fuster
Novelda Digital