Pau Esteve amb SALVEM EL BOTANIC

Pau Esteve amb SALVEM EL BOTANIC versionà un text de Mario Benedett

Pau Esteve amb SALVEM EL BOTANIC, celebren haver detingut allò que la periodista Reis Juan, conductora de l’acte, va qualificar com “especulació immobiliària “. “Ho ha evitat un grup de gent perseverant que ha guanyat a aquells que tenen la força”, va explicar.

FOTO: Fernando Bustamante, publicada en el Levante
L’acte va començar amb la versió que l’actor Pau Esteve va fer d’un poema de Mario Benedetti. Va ser l’obertura perfecta per a una celebració on vora d’un centenar de persones reunides a la Sala d’Actes del Jardí Botànic de la Universitat de València es van congratular d’impedir la construcció de tres torres de vint altures en el terreny que fita amb el jardí. El Botànic va acollir un acte de celebració del col·lectiu Salvem el Botànic després de setze anys de lluita contra l’ajuntament de València per preservar aquest espai únic.


Notícia sobre l’acte i foto aparegut en el diari Levante

Enrrere queden multitud d’actes que han comptat amb la col·laboració de una gran diversitat d’artistes i intel·lectuals, com aquell de 24 de juny de 1998 al Teatre Principal.

  • Pau Esteve amb SALVEM EL BOTANIC
    Actualització

Nota de Premsa de Salvem el Botànic, recuperem ciutat

València, 3 de maig de 2013

PER FI, UN CONVENI PER AL RESCAT DELS TERRENYS DE JESUÏTES

Segons avança el diari digital VLC News, ja està redactat i enviat al DOCV el projecte de Conveni per a la permuta urbanística que rescatarà per a sempre els terrenys de Jesuïtes, a subscriure per l’Ajuntament de València i l’empresa Expogrupo, propietària dels mateixos, la qual finalment hauria donat per bons uns termes que per ara desconeixem. El Pla Especial de Protecció de l’entorn del Botànic podria també estar a punt de passar a exposició pública.

Han calgut DOS ANYS (i ja veurem: hem de ser prudents fins a conèixer els detalls i sobretot fins que es rectifique el planejament i es culmine la permuta) per a formalitzar l’acord verbal presentat per l’Alcaldessa el 27 d’abril de 2011, en vespres de les eleccions locals.

Recordem que la ‘solució’ precedent protagonitzada per la mateixa Alcaldessa, aquella per la qual es van lliurar també per permuta 2/3 de l’edificabilitat (la de Lladró i Onofre Miquel) i que va significar tota una regalia a l’altre propietari (Expogrupo) que ara ens toca compensar a preu d’or, es va resoldre administrativament ‘del tot’ en dos anys, entre 1996 i 1998, incloent-hi les modificacions de planejament que consagraven l’acord. Ara s’han necessitat dos anys sols per a confeccionar un esborrany de Conveni, és a dir, per a formalitzar el compromís d’un acord que és ‘el principi desencadenant de la solució’, ja que s’ha de traslladar a actes administratius (planejament i permuta) i a realitats palpables (estatus urbanístic i de propietat conseqüent, enjardinament i cessió a la Universitat de València per a ampliació del Botànic), aquestes últimes mitjançant les inversions necessàries.

Ens felicitem i felicitem tots els actors que han contribuït a la solució d’aquesta reivindicació cívica. És un èxit de la contestació ciutadana persistent, imaginativa i propositiva, que no es va conformar amb la mediocritat dels primers ‘apanyos’ i que ha seguit la travessia del desert per tal de lligar amb èxit amb una tradició cívica d’aquesta ciutat, la representada per les mítiques campanyes en favor de la Devesa del Saler i del Llit Vell del Túria, com desitgem igualment que ho assolisca la ciutadania en el cas d’El Cabanyal.

Recordem també que en els 18 anys de lluita constructiva i aportadora d’alternatives que ha sostingut la Coordinadora Salvem el Botànic, recuperem ciutat, l’Alcaldessa de València mai, ni una sola vegada, ens ha concedit entrevista, i que el consistori que governa ha litigat fins al final en els tribunals, aplegant al Suprem, en contra del veïnat i d’un marc legal que donara cobertura a la solució que ara ‘ens regala’; aliniant-se sempre, per tant, amb la defensa dels interessos del promotor hoteler amb qui ara ha aplegat a un acord.

Seguirem atentament l’evolució de l’acord.