Companyia

Companyia Horabaixa Teatre es va formar l’any 1994 amb l’espectacle de poesia amb dansa POEMES DE L’HORABAIXA del qual pren el nom.
Històric d’obres
1994 naix la companyia Horabaixa Teatre amb l’espectacle de poesia amb dansa POEMES DE L’HORABAIXA, a partir de textos propis i d’autors com Francesc Viadel. Dirigit per Francesc Adrià amb la col·laboració de Pep Sanchis. Pau Esteve és l’actor i Eva López la ballarina.
Teatre Infantil 1995 al 2000. A l’any 1995 juntament amb Empar Rodríguez es fa càrrec de l’Escoleta de Teatre de la Sala Escalante de València. Comença un projecte pedagògic per apropar el teatre als menuts. Fan classes de teatre a xiquets i xiquetes de 6 fins a adolescents de 18 anys. Aquesta tasca educativa ha estat fins 2002.
Conjuntament Empar i Pau han escrit obres de teatre infantil que han estat estrenades a la Sala Escalante pels alumnes de l’Escoleta.
Teatre Infantil 1995, Pau fa una primera versió de MERL͍ amb la direcció de Pep Sanchis i amb les titelles de Josep Palanca. Estrenada a la sala Escalante de València. Espectacle d’un actor i titelles.
1995, LUZ DE ALMACÉN: Espectacle en castellà a partir de textos de Mario Benedetti i Oliverio Girondo. Amb música en directe d’un acordió a càrrec de Pedro Hontanilla. Gira pel País Valencià i per Castella.
1996, PARAULES EN CARN VIVA: Recital de poesia a partir de textos i poemes de Joan Fuster dirigit per Manuel Molins. Amb l’acordionista Amadeu Vidal. Estrenat a Sueca.
1997, LA CARN INVICTA: Recital de poesia a partir de textos de Vicent Andrés Estellés. Dirigit per Manuel Molins.També col·labora l’actriu Creu Hernàndez i després s’integrarà l’acordiò diatónic i la flauta travessera d’Amadeu Vidal. Estrenat al Teatre Micalet. Gira pel País Valencià i Catalunya.
Teatre Infantil 1998, PINOTXO: Espectacle infantil a partir de textos de Vicent Vila i amb la direcciò de Begoña Alejo. Actriu: Empar Rodrà­guez i després Noelia Solaz. Titelles Josep Palanca.
Teatre Infantil 1999, L’ENVEJÓS D’ALCALÀ: Versiò de Pau Esteve a partir d’un conte popular arreplegat també per Enric Valor. Amb la música i efectes especials d’Amadeu Vidal
2000, MESSIES DE TERGAL: A partir de textos de Miquel Martí­ i Pol. Direcciò Joan Serrano. Actors/actrius: Dafni Valor, Gretel Stuyk, Sandra Merenciano, Enric Esteve i Pau Esteve. Escenografia: Fet d’encàrrec. Estrenat per la companyia Horabaixa Teatre a Llosa de Ranes (la Costera) i a Mollet del Vallès amb l’assistència de l’autor.
2001, UNA NIT AMB FUSTER I ESTELLÉS: Espectacle sobre els dos grans autors valencians. Dirigit per Manuel Molins. Interpretat per Pau Esteve. Música en directe d’Amadeu Vidal.
Teatre Infantil 2002, MERL͍: La companyia Horabaixa Teatre torna al públic infantil amb una nova versiò del clàssic. Amb el màgic Andrés Dènia, les actrius Trini Navarro i Silvia Ramos sota la direcciò de Pau Esteve i amb les titelles de Josep Palanca.
2003, VAIXELL PLE DE SOMNIS: Sobre textos de Josep Piera amb l’actriu Noelia Solaz. Música en directe de Amadeu Vidal i Pau Esteve. Estrenat a Foios.
Teatre Infantil 2003, JOAN SILENCIS: Versiò sobre un conte de Miquel Martí i Pol. Amb l’actriu Carme Maràí i els actors Raúl Lago i Pau Esteve.
2004, BELL I AVANT: La companyia Horabaixa Teatre barreja en aquesta ocasió poemes, romanços i cançons trets a la llum per Pau Esteve. Intèrprets. Andrés Dènia i Pau Esteve. Estrenat a la sala Carme Teatre de València.
Teatre Infantil 2005, L’ENVEJÓS D’ALCALÀ: Nova versiò de Pau Esteve per a la MACMA (la Marina Alta). Gira per les escoles de la comarca amb motiu de l’Any d’Enric Valor. Obra escrita a partir d’un conte popular arreplegat per Enric Valor dins de les Rondalles.
Actualment es mantenen en cartell les tres darreres obres.
Companyia Horabaixa Teatre. Història

Tornar a Notícies